Az Ön alkalmazása.  Az Ön keretrendszere.  Az Ön platformja.  Bármihez használható…

“…egy internetközpontú, az összekapcsolt rendszerekre koncentráló technológia lesz, mely igyekszik felszámolni a helyi gépeken futó alkalmazások és az operációs rendszer közötti elvi különbséget, s a függőségek megszüntetését vették célba. A virtualizációs technológiák eredményeit felhasználva egy olyan rendszer kidolgozásán fáradoznak, mely a minimálisra igyekszik redukálni a felhasználó gépén futó operációs rendszer, illetve alkalmazások szükségességét, vagyis egyre nagyobb mértékben a hálózat biztosítaná ezek lehetőségeit az egyedi PC-k számára.
”   – Steve Ballmer

A Microsoft Azure megoldás egy felhőalapú, folyamatosan fejlődő szolgáltatás halmaz; integrált elemzési, számítási, adatbázis-, mobil-, hálózatkezelési, tárolási és webszolgáltatásai gyorsabb, hatékonyabb és jövedelmezőbb munkát tesznek lehetővé.

Íme, mi mindent tehet az Azure-ban…

Üzemeltetett alkalmazások

Fejlesztőeszközök, adatbázis-kezelés, üzleti elemzés

Operációs rendszerek

Szerverek és tárolás

Hálózati tűzfalak/biztonság

Adatközponti fizikai üzem/épület

Szoftverszolgáltatás (SaaS)

Az SaaS révén szoftveralkalmazások tehetők elérhetővé az interneten keresztül, igény szerint, és általában előfizetéses formában. Az SaaS esetében a felhőszolgáltatók üzemeltetik és kezelik az alkalmazásokat, valamint a háttér-infrastruktúrát, továbbá ők gondoskodnak a szoftverfrissítések, a biztonsági javítások és egyéb karbantartási feladatok elvégzéséről is. A felhasználók az interneten keresztül kapcsolódnak az alkalmazáshoz, rendszerint a telefonjukon, táblagépükön vagy PC-jükön lévő webböngészővel.

Platformszolgáltatás (PaaS)

A PaaS olyan felhőszolgáltatásokra utal, amelyek igény szerinti környezetet biztosítanak az alkalmazások fejlesztéséhez, teszteléséhez, terjesztéséhez és felügyeletéhez. A PaaS segítségével a fejlesztők gyorsabban készíthetik el web- vagy mobilalkalmazásaikat, és nem kell aggódniuk a fejlesztéshez szükséges szerverek, tárhely, hálózat és adatbázisok háttér-infrastruktúrájának kialakítása és felügyelete miatt.

Infrastruktúra-szolgáltatás (IaaS)

A felhőszolgáltatások alapkategóriája. Az IaaS esetében informatikai infrastruktúrát szervereket és virtuális gépeket (VM-eket), tárhelyet, hálózatokat, operációs rendszereket bérelhet használatalapú díjfizetéssel.

Szoftver ABC ÚJ IRODA alapcsomag

2017-03-17

MS Azure Subscription Services Credit

2016-09-02